Eemweg 1
3764DG
SOEST
tel. 035-6018612

Olympia’25 treedt vol goede moed aan tegen Buitenboys, dat in de vorige wedstrijd PVCV na verlenging versloeg. De wedstrijd vindt plaats bij VVZ’49 in Soest, een grote schare Olympianen ondersteunt de ploeg.

De formatie van Danny Wiersma zit eigenlijk vanaf het begin van de wedstrijd niet in het juiste ritme. Buitenboys neemt al snel de leiding als een overtreding op Vincent in de 5-meter niet wordt bestraft: 0-1. Even later is het al snel 0-2 als Rachid zich verkijkt op de snelheid van de linkerspits en een perfecte aanval Vincent kansloos laat. Olympia’25 probeert de bakens te verzetten, maar verder dan schoten van Nassir en een kopbal van de geblesseerde Marouan komen de tricolores niet. Vincent weet nog 0-3 te voorkomen als hij alert is als een Buitenboys-spits alleen op hem af komt.

Na rust doet Olympia er alles aan terug in de wedstrijd te komen, maar door de vroege achterstand loopt het eigenlijk achter de feiten aan.  Het wordt zelfs 0-3 na een kopbal uit een corner, als de gehele Olynpia-defensie loopt te slapen. De Olympia-hoop flakkert weer even op als Alper uit een scrimmage 1-3 maakt, maar Buitenboys gooit het duel in het slot, na een tweede gele kaart voor Fatih en een benutte penalty.  De 1-5 is voor de statistieken.

Olympia’25 strandt dus in het zicht van de haven. Na een aantal fantastische wedstrijden die de club veel nieuwe supporters heeft opgeleverd, zal het team volgend jaar opnieuw in de derde klasse moeten aantreden, met wel een boel interessante derby’s op het programma: Loosdrecht, Wasmeer, Eemnes en waarschijnlijk sterke ploegen als Jonathan en Hees. De pechvogel van de dag is wel Luque die niet alleen zijn enkelbanden scheurde, maar ook een scheurtje in zijn enkel opliep. Beterschap Luque!!