Olympia 12-1 is kampioen na winst op Zuidvogels 12-3

Datum

15 juni 2022 18:30

Accommodatie

Onbekend

Woensdagavond 15-06-2022, de laatste wedstrijd van dit seizoen voor de JO12. Gezien de stand op ranglijst hadden we aan de Zuidvogels verzocht de niet gespeelde wedstrijd eerder dit seizoen nog in te halen. Voor de Zuidvogels stond er niets meer op het spel maar omdat zij ook de stand hadden gezien wilden zij toch meewerken aan deze inhaalwedstrijd. Bij winst zijn we kampioen! Vooraf geeft de coach van de Zuidvogels wel aan dat ze er alles aan zullen doen ons feestje te verstoren :-)

Door wat file druppelen de jongens binnen tussen 18 uur en 18.10 uur. De spanning is op de koppies te zien. Ze weten allemaal wat er op het spel staat. Het vele aanwezige enthousiaste publiek maakt het nog eens extra spannend.
Vooraf een korte bespreking. We zijn dit seizoen heel ver gekomen en gegroeid als team. Vanavond met name genieten van de 1 na laatste wedstrijd op klein veld (er moet natuurlijk ook nog tegen de ouders gevoetbald worden) en met name gewoon voetballen zoals we al weken doen. Met veel positieve inzet en samenspel.

Om 18.30 uur wordt er gefloten voor de aftrap onder een heerlijk zonnetje. Zuidvogels maakt direct duidelijk dat ze hier niet zijn om ons rustig naar het kampioenschap te laten voetballen en zoeken actief de aanval op. Er zijn een paar snelle spelers en met name de keeper valt op. Die bereikt van achteruit met 1 trap zo ons doel. Onze jongens hebben duidelijk nog last van de spanning en lijken wel alles vergeten wat ze geleerd hebben. De een na de ander probeert in zijn eentje het complete Zuidvogels team uit te spelen wat uiteraard niet lukt. Na een minuut of 10 wederom een lange haal van de keeper, Wouter verkijkt zich door de zon waardoor de bal langs hem stuitert en de Zuidvogelse spits onhoudbaar afrond. 1-0 achter!
Nog geen minuut later staat het alweer 1-1 nadat Julian zich met een slalom ontdoet van 3 tegenstanders en de bal met een puntertje langs de keeper speelt. Daarmee is het eerste kwart gespeeld.

In de korte minuut pauze komen er 2 verse krachten in en druk ik de jongens op het hart vooral de combinaties op te gaan zoeken omdat als we het allemaal alleen proberen het zeker niet gaat lukken. Dat pakken ze goed op. Er wordt in het tweede kwart veel meer samen gespeeld waardoor een evenwichtiger spelbeeld ontstaat. Tot echt grote kansen leidt dat echter niet. De Zuidvogels blijven levensgevaarlijk met de lange uittrappen van de keeper waardoor we regelmatig met 3 verdedigers tegenover 5 aanvallers staan. Ondanks dat de Zuidvogels ons het knap lastig maakt staat onze verdediging als een huis met Roan op doel en Wouter, Alex en Alessio als laatste linie. Aanvallend blijven onze jongens het lastig hebben. Ondanks dat er veel beter gevoetbald wordt blijft de focus liggen op "moeten" winnen. En dat blijft zenuwachtig maken.

Aan het eind van de eerste helft is de stand nog steeds 1-1. Er wordt snel wat water gedronken (het is warm) en we spreken af dat het middenveld zich bij uittrappen van de keeper sneller terug laat zakken zodat Zuidvogels niet met een overtal komt te staan tegen onze verdedigers.

De tweede helft start en Zuidvogels wil overduidelijk de aanval opzoeken. De keeper staat zo'n 15 meter van zijn doel, krijgt de bal aangelegd door de aftrapnemer en schiet ineens op doel. De bal lijkt vlak onder de lat het doel in te zeilen maar Roan maakt uitstekend waar waarom hij sinds begin dit seizoen is gaan keepen. Met een geweldige sprong haalt hij de bal uit het doel. De spanning is zo langzamerhand niet alleen in het veld voelbaar maar ook bij de coach en de aanwezige ouders. Het spel blijft op en neer golven met speldenprikjes en doelkansen aan weerszijden.
We krijgen wel wat meer power in ons spel waarbij met name Alessio en Alex opvallen. Al hun energie gooien ze in de duels.

Het laatste kwart breekt aan en de stand is nog steeds 1-1. Ik wissel nog 1 laatste keer de moegestreden Alex die van rechtsachter naar rechtsvoor is verhuisd voor Jorn die dolgraag nog wil. De tijd tikt weg en de spanning loopt op. We zoeken actief de aanval maar moeten ons continu behoeden voor de snelle counters van de Zuidvogels. En dan, 3 minuten voor tijd. Jorn gaat rechts achter in de hoek bij de Zuidvogels een duel aan met de linksback. Hij lijkt de bal kwijt te raken maar weet deze door fel doorgaan toch te behouden en draait knap om zijn tegenstander heen. Hij schiet hard en laag voor waarbij de bal langs alle verdedigers en keeper vliegt en belandt bij de uitstekend bij de tweede paal opgestelde Tim die 'm met links droog intikt. 1-2 voor!!!! De jongens en het publiek zijn uitzinnig van vreugde maar de spanning wordt zo mogelijk nog groter.

De laatste minuten golft het spel nog veel meer op en neer. De Zuidvogels wil een gelijkspel en zoekt heel actief de aanval op. Onze jongens houden echter hun rug recht en door de ruimtes die ontstaan komen we ook beter tot voetballen. Nu zijn wij het die kunnen counteren. Uit 1 zo'n counter weet Julian zich voor de tweede maal deze avond van 2 verdedigers te ontdoen en de bal laag langs de keeper te tikken. 1-3!
Daarmee is het verzet van de Zuidvogels wel gebroken en kunnen we eindelijk, eindelijk, eindelijk wat rustiger ademhalen. Een kleine minuut later maakt de scheidsrechter een einde aan deze zware wedstrijd en vallen de jongens elkaar juichend in de armen. KAMPIOEN!!

Na het juichen bedanken we zoals het hoort de tegenstander want wat een fantastische wedstrijd hebben die er van gemaakt.
We verzamelen ons met de aanwezige ouders langs de kant en iedere speler ontvangt een beker. Zo hoort dat tenslotte als je kampioen bent!
Ook de coach wordt nog in het zonnetje gezet door de ouders en jongens, helemaal te gek!

Roan, Wouter, Alex, Alessio, Tim, Kas, Julian, Jorn, Mohammed en Iraklis, jullie hebben vanavond echt laten zien wat strijd leveren is. Het ging niet eenvoudig maar dat zijn de lekkerste overwinningen. En als dat dan ook nog eens een overwinning is voor het kampioenschap!
Volgend seizoen gaan we met elkaar over naar de JO13. Voetballen op een groot veld, dat wordt de volgende uitdaging. Maar eerst gaan we het volgende week de ouders nog eens flink lastig maken in de "ouders tegen kind wedstrijd".