Kininelaantje 11
1216BZ
HILVERSUM
tel. 035-6214315

Op zaterdagmiddag 4 juni, terwijl ons eerste tegen CJVV hun laatste wedstrijd speelde, hadden we met onze JO12-1 een toernooi bij TOV.

Om 13 uur druppelen de jongens vol goede moed binnen. Even lekker met een balletje overtrappen terwijl de aanwezige ouders genieten van het zonnetje. We hebben 4 wedstrijden op het programma staan van ieder 20 minuten. Het team met de meeste punten aan het eind van die 4 wedstrijden mag zich toernooi winnaar noemen.

Onze eerste wedstrijd is tegen de organisator TOV. Onze jongens hebben er zin en creëren legio kansen. Ook TOV is met een aantal uitbraken gevaarlijk maar gelukkig hebben we Wouter op goal staan die sterk zijn doel schoon houdt. Voorin ontbreekt het nog net een beetje aan scherpte en geluk waardoor er na 20 minuten een 0-0 score op het formulier afgetekend wordt. Het is nog even wennen aan het feit dat die wedstrijden vrij snel voorbij zijn!

De tweede pot spelen we tegen Baarn. Een goed spelende ploeg wat een spannende pot oplevert. Het lukt ons dit keer wel te scoren met een mooi schot van Julian.  En wederom is er een hoofdrol voor onze keeper, Roan in dit geval, die met een katachtige reflex op een geweldig schot voorkomt dat Baarn de gelijkmaker inschiet. Onze jongens voetballen echt als team en zodoende slepen ze de overwinning eruit, 1-0

Tijdens de onderbreking genieten we van wat te drinken, snoepjes en een ijsje, worden er dansjes gemaakt op muziek (Alex heeft goede moves! :-)) en gekeken bij de wedstrijden van de overige teams. Dit zijn de momenten die goed zijn voor de teamspirit, lekker met zijn allen bij elkaar lol hebben.

Na 2 wedstrijden staan we op een gedeelde eerste plek dus we hebben echt iets om voor te spelen. Dat laten de jongens ook zien in hun volgende wedstrijd tegen Hoevelaken. Scherpte, passie, inzet en vooral heel leuk voetbal zorgen ervoor dat we deze wedstrijd met een 2-0 overwinning afsluiten. Goals kwamen op naam van Tim en Julian maar de uitslag had met een klein beetje geluk nog veel hoger kunnen zijn. Met name Kas, die heerlijk in de spits stond te spelen had pech met de afronding.

Na 3 wedstrijden staan we dan nog ongeslagen op 7 punten. We genieten weer even van de rust voor we aan onze laatste pot beginnen. Baarn is op dat moment al klaar en staat bovenaan met 9 punten.  Daarmee is onze laatste wedstrijd tegen DOSC, die vlak onder ons derde staan, een alles of niets wedstrijd! Bij winst winnen we het toernooi, bij gelijkspel worden we tweede en bij verlies zakken we naar de derde plaats. Als ik de jongens dat vertel zie je toch wel wat spanning op de koppies onstaan. Benadrukt dat we sowieso al een fantastisch toernooi spelen en dat we "gewoon" moeten voetballen zoals altijd zonder te veel de focus op de uitslag.

Ook deze laatste pot is weer een heerlijke wedstrijd. Kansen over en weer maar tot scoren komt het niet. Tot na een minuut of 10 Julian goed vrijgespeeld wordt en met een bekeken schot de score opent. 1-0! Nu vasthouden! DOSC probeert het met hoge ballen over de verdediging heen maar we houden de boel uitstekend dicht. Als Julian dan vlak voor tijd met een heerlijke slalom door de verdediging heen de 2-0 binnenschiet is de buit wel binnen. Als het centrale fluitsignaal klinkt vallen de jongens elkaar hossend in de armen. Dit is waar je het voor doet!

We winnen het toernooi met 10 uit 4 met nul tegendoelpunten. Roan, Wouter, Alex, Alessio, Kas, Mohammed, Tim, Jorn, Julian en Iraklis, jullie zijn allemaal toppers! Volgende week nog 1 wedstrijd tegen de Zuidvogels en dan op naar volgend seizoen!