dr. Abraham Kuyperlaan 5
1402SB
BUSSUM
tel. 035-6914185

Vandaag staat de wedstrijd tegen SDO op het programma. Door wat late afzeggingen verschijnen we met slechts 7 man aan de start. SDO is zo sportief daarin mee te gaan en stelt ook 7 jongens op. Daardoor hebben zij wel 3 wissels dus moeten onze jongens vol aan de bak.
Van te voren geinstrueerd dat we zuinig met onze krachten om moeten gaan en de tegenstander met name op onze helft moeten opvangen.
Dat voeren de jongens erg goed uit. Het eerste kwart staan we kort op elkaar, weten we de tegenstander goed uit hun spel te halen en scoren we 3x door mooi uitgespeelde aanvallen. Julian, Jorn en nog een keer Julian.
In het tweede kwart doet SDO in eerste instantie wat terug en weet met een goed lopende aanval ons net te vinden 1-3.
Daarna krijgen onze jongens het op hun heupen. De ene na de andere vloeiende aanval wordt opgezet, de verdedigers sluiten goed aan en SDO komt er niet meer aan te pas. Binnen 5 minuten scoren we nog 4 doelpunten . 1x Mohammed, 1x Jorn met een schitterend schot in de kruising, 1x Wouter met een door richting veranderde schot van eigen helft en nog een laatste keer door Julian. Vlak voor rust komt SDO met een afstandschot waar Roan zich op verkijkt door de felle zon wat gelukkig op 2-7. Dat is gelijk ook de ruststand.

In de tweede helft merk je dat we wat met onze krachten gesmeten hebben en slaat de vermoeidheid toe.  SDO komt terug tot 3-7. Aan onze kant worden er nog wel goede aanvallen opgezet maar ontbreekt het net aan de energie en geluk voor een goede afronding. Echt in gevaar komen we echter niet. Totdat in het laatste kwart een tegenstander van SDO vol doorloopt op Roan die de bal al lang in zijn handen heeft. Er ontstaat een opstootje waarbij Roan flink van zich afbijt. De scheidsrechter (tevens coach van de tegenstander) besluit daarop Roan van het veld te sturen en de overtreding maker te laten staan waardoor we met een man minder komen te staan. Alex neemt plaats in het doel en SDO gaat vol op de aanval spelen. De scheidsrechter, die toch wel enige vormen van partijdigheid begint te vertonen, laat veel langer doorspelen maar de 6 overgebleven jongens in het veld geven niet op. Met name Kas onderscheidt zich aan het eind met ware vechtlust voor ons doel. Zo stappen we uiteindelijk toch met een 5-7 overwinning van het veld.

Alhoewel het sjagrijn richting de scheidsrechter aan het eind overheerst toch een leerzame overwinning voor de jongens waarmee ze in de race blijven voor het kampioenschap. Nog 1 wedstrijd tegen de Zuidvogels!