Accommodatie

Onbekend

Het is zaterdag 22 oktober en de mannen verzamelen bij Olympia om 11.45 uur.

Het was aardig opgeklaard en de sfeer was goed. Leo, trainer/coach,  ging met de mannen de kleedkamer in om de opstelling en tactiek te bespreken.

De jongens van JO17-1 hebben tot nu toe een zwaar seizoen. Leo is altijd positief tegen de jongens geweest door aan te geven dat we het met dit team moeten gaan doen dit seizoen en dat we er echt wel iets van kunnen maken. Met deze positieve gedachte zijn ze dan ook elke wedstrijd met volledige inzet ingegaan en zie je dat er vooruitgang in zit.

De wedstrijd tegen Hoogland begon. De eerste helft zag ik een goed Olympia. Het veld werd goed benut en door het creëren van ruimte waren de mannen prima aanspeelbaar. De achterhoede: Tim, Lukas, Arjen, Gijs en Levi wisten hun mannetje te staan en hadden hun taken prima verdeeld. Voor onze middenvelders was het even zoeken om de juiste mensen aan te spelen. Dat was de verdienste van Hoogland, want die maakte dat knap lastig. Hierdoor was onze voorhoede moeilijk aanspeelbaar en waren de kansen ook gering.

Toch wisten we te scoren. Lukas vanuit achter meegekomen wist te scoren. Deze voorsprong vond ik echt verdiend.

In de rust had Leo niet echt veel op te merken. Het ging goed en iedereen deed wat hij moest  doen. Laten we dit de tweede helft voortzetten.

De tweede helft ging vooralsnog gelijkwaardig op. Na een verdedigingsfout van Hoogland wist Damian de bal te onderscheppen, de keeper uit te spelen, die veel te ver uit zijn doel stond en te scoren. 2-0 voor Olympia. Mijns inziens een terechte voorsprong.

Met nog 20 minuten te spelen werd Hoogland sterker. Logisch, want ze waren op zoek naar de aansluitingstreffer. Helaas lukte dit ongeveer 5 minuten voor tijd. 2-1. Deze laatste 5 minuten werd het steeds grimmiger. Onze jongens moesten alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat er gescoord zou worden. Daartegenover stond dat beide ploegen wat meer overtredingen nodig hadden om hun doel te bereiken.

Gelukkig is het Hoogland niet gelukt de gelijkmaker te scoren en hebben onze jongens een terechte overwinning behaald.

Na afloop van de wedstrijd heeft Leo de mannen getrakteerd  op iets te eten en drinken.