SV OLYMPIA 3 EN DE WETTEN IN DE BIERBUS

12 mei 2014 9:00


De laatste wedstrijd van het seizoen en de laatste rit in de bierbus. Die bierbus is nog wel een dingetje binnen het derde. Iedereen aast op een plekje in de wagen bij Peter, maar de vaste “bewoners” laten zich het koude biertje uit de koelkast niet ontnemen. Toch gebeurt het wel eens dat er een plekje vrij komt. Om voor eens en voor altijd de regels in de bierbus duidelijk te maken hier wat bierbuswetten die gelden voor medepassagiers die zo af en toe instappen, hierna te noemen “de nieuwe”:
1. De nieuwe moet op de grond zitten met zijn rug tegen de koelkast. Dit moet zo onaangenaam mogelijk zijn voor de nieuwe. De nieuwe mag niet klagen over de ongemakkelijke zithouding.
2. De nieuwe moet zich in allerlei bochten wringen om de overige passagiers van drank te voorzien. Lege flessen dienen te allen tijde door de nieuwe te worden vervangen!
3. De nieuwe lacht altijd om de grappen van de overige teamleden in de bus, hoe flauw de grappen ook mogen zijn.
4. Daar waar de overige passagiers te pas en te onpas op het kale achterhoofd van de Katachtige mogen slaan mag de nieuwe dit absoluut niet . (De Katachtige zit altijd voorin!)
5. Als er een knappe dame langsloopt mag ook de nieuwe instemmend brommen: ”Die ziet er lekker uit” of “Die gaat er ruim op”. Als de nieuwe een knappe dame als eerste spot meldt hij dit eerst bij de overige passagiers alvorens hij bronstig mee gaat joelen.
6. De droppot gaat altijd eerst naar de TD. Opmerkingen als: “Drop met bier, dat gaat toch niet samen?” moeten door de nieuwe worden vermeden, op straffe van verwijdering uit de nog rijdende bierbus.
7. Als er in de bierbus 5 minuten lang niet enorm slap over voetbal, knappe vrouwen of drank wordt gesproken moet de nieuwe 112 bellen. Er is dan waarschijnlijk iets ernstigs aan de hand.
8. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet is de nieuwe gewoon enorm de sigaar.
Vandaag traden wij aan tegen Hoogland 11. Thuis verloren we nog met 3-1, maar ook Hoogland liep het dun door de broek vanwege de superieure reeks van Olympia 3. Met 2-2 kwamen de Hooglanders dan ook goed weg. Doelpunten van oudste broer Richard en Dennis zorgden ervoor dat de ongeslagen status sinds januari in takt bleef. Jan kondigde zijn afscheid aan, maar als hij straks 2 zondagen bij zijn vrouw zit komt hij gillend terug naar ons. Toen ik naar huis fietste was ik toch wat melancholiek: het was weer een prachtig jaar met veel humor, af en toe een biertje en zeker de tweede seizoenshelft goed voetbal. Bedankt mannen van Olympia 3, ik heb weer genoten dit jaar.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!