Sponsornieuws

Een gift aan Olympia, een mooi (aftrekbaar) kado voor onze vereniging!

De VVD en het CDA hebben ingestemd met het regeerakkoord. In het belastingplan 2011 zijn er enige opvallende wijzigingen op fiscaal en financieel gebied. Tot heden bestaat er de giftenaftrek.

De giftenaftrek houdt in dat u als privé persoon giften doet. (giften en sponsorbijdragen met een zakelijk doel zijn aftrekbaar als bedrijfs- of beroepskosten) Deze giften zijn (behoudens een inkomensafhankelijke drempel) in uw aangifte inkomstenbelasting aftrekbaar.

Deze giftenaftrek zal gaan beperkt worden tot enkel giften aan Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI's). Deze instellingen worden tevens onderworpen aan een renseigneringsplicht. Dit betekent dat zij de ontvangen schenkingen moeten doorgeven aan de Belastingdienst.

Op dit moment is het nog wel mogelijk om giften te geven aan verenigingen met tenminste 25 leden die zijn vrijgesteld voor de vennootschapsbelasting. S.V. Olympia'25 is zo'n vereniging !! Mocht u van plan zijn om Olympia een gift te geven adviseren wij u om dit nog dit jaar te doen. Hiervoor zou u contact op kunnen nemen met onze Penningmeester (penningmeester@svolympia25.nl).

Met vriendelijke groet,
Arthur van der Schoor

 

 

 
    

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!