tel. 033-4619325

Olympia'25 speelt uit tegen het reeds gedregadeerde Amsvorde in Amersfoort.
Op een moeilijk bespeelbaar veld en met een grensrechter van de tegenpartij die zijn genotspier blijkbaar in zijn schouder had zitten, zo vaak vlagt hij onterecht voor buitenspel.
Voor de Olympianen is het zaak drie punten binnen te halen zodat het mee blijft doen in de strijd bovenin met Jonathan en Hees.

Olympia' 25 begint agressief en scoort halverwege de eerste helft de 1-0 als Said na een fraaie actie Marouan vindt. Maar Amsvorde maakt al snel gelijk als Tim kansloos is bij een kopbal. Amsvorde neemt zelfs brutaal een voorsprong als de verdediging opnieuw niet op orde is. Gelukkig herpakken de Olympianen zich snel. Said schiet van afstand fraai de 2-2 binnen en Marouan maakt vlak voor rust onhoudbaar de 2-3.

Na rust is hetzelfde spelbeeld te zien. Olympia dat aandringt, en vele kansen om zeep helpt, Amsvorde dat verdedigt en af en toe niet ongevaarlijk in de tegenstoot is. De Olympianen zitten wat rustiger als de 2-4 valt, eigen doelpunt Amsvorde na een actie van Marouan.
Smet op de wedstrijd is daarna het uitvallen van keeper Tim, die na een kamikaze actie van de spits van Amsvorde met veel pijn het veld moet verlaten ( slechts geel!!). Tom is zijn vervanger. Olympia'25 komt gelukkig in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar: Said maakt de 2-5 na een pass van Rachid en vlak voor tijd valt de 2-6 als Nordin na een goede actie Marouan vindt die zijn derde van de dag erin prikt.

Olympia'25 doet dus wat het moet doen bij Amsvorde. De meeste opponenten - Hees, Loosdrecht, Nieuwland- laten punten liggen, terwijl Jonathan moeizaam wint van DOSC. Gelukkig blijkt na een bezoek aan het ziekenhuis dat Tim niks gebroken heeft, maar het is afwachten hoe snel de blessure zal genezen. De komende wedstrijden worden cruciaal voor de Olympianen: Saestum thuis, TOV uit, Eemnes thuis.