1216BZ
HILVERSUM
tel. 035-6237200

Vandaag mochten we eindelijk weer aan de bak! Op een zonovergoten zaterdagochtend, zonder de geblesseerde Tim en jarige Heracles, mochten we met 2 versterkingen van de JO13 aantreden tegen SDO.
Nu hadden we de laatste tijd de neiging niet helemaal wakker aan de wedstrijden te beginnen om dan in de tweede helft goed op stoom te komen. Dus vanmorgen aan de jongens aangegeven dat als we gelijk serieus starten de kans op winst veel groter is.
Dit pakten ze goed op! Er werd een serieuze warming up gedaan en de focus lag duidelijk bij de wedstrijd.
Na een boks met de tegenstander konden we dan echt beginnen.
SDO speelt heel verdedigend en compact. Gedurende het eerste kwart spelen we veelal op de helft van de tegenstander zonder er echt goed doorheen te komen. Toch lukt het Julian uiteindelijk met een mooie rush langs 2 tegenstanders en een hard schot tot scoren te komen. Zijn inzet wordt in eerste instantie nog goed gekeerd door de keeper maar in de rebound rond Julian het mooi af. 1-0!
Vlak daarna eindigt het eerste kwart en hebben we een minuutje "rust".  De jongens verteld dat ze het veld groter moeten maken (net zoals op de training) omdat SDO dan meer moet gaan lopen en ze er op die manier beter doorheen zullen kunnen spelen. En dat lukt!
We krijgen meerdere kansen waarbij soms de keeper, soms de lat en soms de paal net in de weg staan.
Maar na een kleine 10 minuten in het tweede kwart is het dan toch weer raak. Na een mooie combinatie tussen Alex, Julian en Jorn beland de bal uiteindelijk bij Pim die met een droog afstandschot de 2-0 voor zijn rekening neemt.

Na de rust heeft SDO door een blessure nog maar 7 veldspelers over waardoor we besluiten om in plaats van 8 tegen 8, 7 tegen 7 te gaan spelen. En daar moeten de jongens duidelijk aan wennen! De afstanden zijn groter en er is meer ruimte op het veld. SDO wordt gevaarlijker en Wouter (die in de 2de helft de keeperspositie van Roan heeft overgenomen) moet een aantal maal zeer belangrijke reddingen verrichten.  Toch zijn het onze jongens die na een snelle uitbraak de score uit weten te bouwen naar 3-0. Allessio, die de hele wedstrijd al sterk speelt, scoort met een droge intikker na een goede voorzet van Jorn.

Het laatste kwart begint en even zijn we de concentratie kwijt waardoor de tegenpartij de goed keepende wouter toch weet te verschalken. 3-1.

Gelukkig raken de jongens daarvan niet van de wijs en gaan door met goed aanvalsspel. Jorn komt heel dicht bij scoren maar zijn kiezelharde schot stuiterd via de onderkant van de lat net het veld weer in.  Aan de andere kant van het veld verdedigen Kas, Alex Junior en Alessio ons eigen doel met hand en tand. Tegen het eind van de wedstrijd weet Alessio met een geweldige steekpass tussen de linies door Julian helemaal vrij voor de keeper te zetten. Die weet daar wel raad mee en tekent voor zijn tweede doelpunt deze wedstrijd 4-1.

Vanaf de aftrap weet SDO nog 1 snelle aanval op te zetten waardoor we toch weer verrast worden. Met een intikker wordt het 4-2 en is gelijk de wedstrijd afgelopen.

De jongens hebben gevochten als leeuwen en laten steeds beter voetbal zien! Trots op ze!