Kininelaantje 11
1216BZ
HILVERSUM
tel. 035-6237200

Op donderdagavond staat een inhaal competitie wedstrijd van ons 2de elftal tegen Nederhorst op het programma.

Onder een heerlijk zonnetje wordt om 20.10 afgetrapt. Olympia begint niet scherp en Nederhorst creeert binnen de minuut twee levensgrote kansen waarvan er direct 1 invliegt, 0-1. Nog geen minuut later wordt dit goed gemaakt door een splijtende pass door het hart van de Nederhorstse defensie. Oog in oog met de keeper weet onze spits daar wel raad mee en brengt de stand binnen 5 minuten op 1-1.
Olympia heeft daarna het betere van het spel maar verzuimt te scoren. Na een ongelukkige handsbal in ons 16 meter gebied krijgen we eind eerste helft een penalty tegen die net niet gestopt kan worden door onze uitstekende keeper. 1-2. Vlak hierna klinkt het rustsignaal en genieten beide teams van aanmaaklimonade want het is warm!

In de tweede helft gaat het in eerste instantie gelijk op. Veel duels op het middenveld die aan weerszijden niet tot grote kansen leiden. Tot er na een minuut of 20 een splijtende pass volgt, ditmaal door het hart van de Olympia defensie. De Nederhorstse spits rond deze bal werkelijk schitterend af met een krulbal in de kruising, 1-3. Maar Olympia laat de koppies niet hangen en weet met een vloeiend uitgespeelde aanval direct vanaf de aftrap binnen de minuut de 2-3 te maken en daarmee nog in de wedstrijd te blijven. Olympia gaat daarna op jacht naar de 3-3 en krijgt loon naar werken. Na wederom een goed uitgespeelde aanval wordt de gelijkmaker snoeihard binnen geschoten.

In de laatste minuten van de wedstrijd gaan beide ploegen op zoek naar de overwinning. Nederhorst komt nog een aantal maal gevaarlijk in de buurt van Olympiaans doel maar weet niet meer te scoren. Dan, 5 minuten voor einde lijkt Nederhorst met een dieptepass bijna weer een scoringskans te krijgen maar onze verdeding peert deze bal in 1x naar voren. Die valt, ietwat gelukkig, voor de voeten van onze spits. Die zet sterk de laatste man weg en schuift de bal langs de keeper! 4-3! Het aanwezige publiek wordt uitzinnig.

De laatste paar minuten kruipen er wat zenuwen in het spel maar weten we de voorsprong vast te houden.  Het was een harde maar eerlijke wedstrijd waarbij Nederhorst op basis van het spel een gelijkspel had verdiend. Dat maakt de overwinning extra zoet, mede omdat we hiermee van de laatste plaats afkomen! Goed gedaan mannen!