1216BZ
HILVERSUM
tel. 035-6237200

Olympia’25 1 wil de stijgende lijn van de laatste weken graag doortrekken, maar weet ook dat het zuinig moet omspringen met de krachten in verband met de eerste week van de ramadan.

Laren dat een gedegen, stabiele ploeg heeft, trekt in het eerste deel van de wedstrijd nog wel het initiatief naar zich toe, al countert Olympia’25 af en toe gevaarlijk, en raakt Randy de paal. Olympia komt op haar beurt goed weg als Laren tegen de lat schiet.

Youngster Ilias breekt de ban in de 38e minuut als hij oog in oog met de keeper koel blijft en geen fout maakt: 1-0.
Maar Laren heeft het antwoord panklaar; 1 minuut later wordt uit een corner de gelijkmaker tegen de touwen gekopt.

Na rust komt er een ontketend Olympia’25 uit de kleedkamer. Met snel positiespel wordt Laren compleet stuk gespeeld. Marouan schiet de bal strak in de kruising (48e), na een prachtige steekpass (Marouan ) verschalkt Michael tien minuten later de Larense keeper en daarna is Alper twee keer vlijmscherp: 4-1, 5-1. De uitslag kan nog wel hoger uitvallen, maar op basis van de tweede helft is 5-1 een gerechtvaardigde uitslag.

Olympia houdt door de winst de vijfde plek in het vizier.

Volgende week staat het gevecht met de buren op het programma: ’t Gooi - Olympia’25!

Alper Çelmez scoort voor de statistieken!!

Bron: De Gooi en Eemlander.

Derde klasse zaterdag: ’romanticus’ Danny Wiersma geniet volop op de bank bij Olympia’25

Aanvankelijk zag het er nog niet naar uit maar na rust swingde Olympia’25 zaterdag op eigen veld tegen Laren’99. De Hilversummers namen vlug afstand van de bezoekers en scoorden ’slechts’ vier keer. ,,Ik heb genoten van het voetbal”, glunderde Olympia-trainer Danny Wiersma.

De realist in hem moest eerlijk toegeven dat Laren in de eerste helft een licht veldoverwicht had. ,,Ze zetten vrij hoog druk, probeerden onze opbouw te verstoren en speelde daarom ook wat meer op onze helft. Maar ik moet wel zeggen dat wij de beste kansen kregen. Een bal op de paal, een scrimmage in de doelmond en uiteindelijk maakten we in de 38ste minuut ook de 1-0 door een goal van Ilias Makran.’’

Maar twee minuten later maakten de bezoekers alweer gelijk, via Joey Franken, waardoor Olympia weer van vooraf aan moest beginnen. ,,In de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken en hebben we ook wat accenten verlegd, waardoor de tweede helft duidelijk voor ons was. We hadden het middenveld onder controle, konden daardoor Laren onze wil opleggen en liepen rustig uit naar 2-1, 3-1, 4-1 en zelfs 5-1.’’

De 2-1, van Maouan Halouchi, viel twee minuten na rust en de 3-1, door Michael van der Schagt, al zeven minuten later. ,,Op dat moment was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Dat zag je aan de ploeg en feitelijk ook aan de tegenstander.”

Dat Alper Celmez er vervolgens nog 4-1 en 5-1 van maakte, was enkel voor de statistieken.

,,We hebben volwassen gespeeld, tegen een tegenstander die over het algemeen toch lastig te bespelen is’’, zegt Wiersma. Zijn lach verraadde veel. ,,Ik ben toch een beetje romanticus. De overwinning is absoluut het belangrijkste, maar wanneer je dat kunt koppelen aan mooi voetbal en zaken waar je op traint in de wedstrijd tot uiting komen, ben ik gewoon een heel tevreden trainer.’’